top of page

ons. 22. jan.

|

Brukshuset Hamar

Frihet i Kristus

Vil du bli 
en disippel som bærer frukt? Våren 2020 arrangeres disippelkurset Frihet i Kristus i Brukshuset i Hamar! Kurset er for både nye og erfarne kristne, og blir brukt av menigheter over hele verden. Kursholdere er Ole Kristian Sameien, Kjell Erichsen og Tommy Eriksen.

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Frihet i Kristus

Tid og sted

22. jan. 2020, 19:30 – 22. apr. 2020, 21:30

Brukshuset Hamar, Stormyrvegen 11, 2315 Hamar, Norge

Gjester

Om arrangementet

Kursets mål er å hjelpe vanlige kristne til å bli disipler som bærer frukt. Kurset setter fokus på hvem vi er i Kristus, hvordan den daglige kampen fungerer, og hvordan vi kan vokse i modenhet. Kurset består av både undervisning og samtaler. I løpet av kurset vil deltakerne få gå gjennom prosessen «Stegene til frihet», som hjelper dem til å avdekke og håndtere negativ påvirkning og åndelige konflikter. 

Last ned brosjyre (PDF)

22. januar 19:30-21:30 – Introduksjon

En kort introduksjon i grunnsannhetene i kristen tro. Sesjonen er spesielt nyttig for de som er nye i troen. (Frivillig)

Del A - Grunnsannheter

29. januar 19:30-21:30 – 1. økt: Hvem er jeg?

Vi ser på hva menneskene var skapt til, hva vi mistet i syndefallet, og hvordan dette preger våre liv. Jesus kom for å gjenopprette livet vi hadde før fallet, og vi har fått en ny identitet og er blitt nye skapninger i Kristus!

5. februar 19:30-21:30 – 2. økt: Velge å  tro sannheten

Alle mennesker tror på noe. Det er det vi tror på som utgjør en forskjell. For kristne er det avgjørende at det vi tror på er i samsvar med det Gud har åpenbart i sitt ord. 

Del B - Verden, kjøttet  og djevelen

Hver dag kjemper vi mot fiender som samarbeider for å dra oss vekk fra sannheten. Å forstå hvordan verden, kjødet og djevelen arbeider vil hjelpe oss til å fornye våre sinn og stå stødig. 

12. februar 19:30-21:30 – 3. økt: Verdens syn  på sannhet

Hva er ditt verdensbilde? Din bakgrunn påvirker hva som oppleves sant og rett for deg. Men er sannheten relativ? Hvordan kan vi få Guds perspektiv på sannhet og et etablere et bibelsk verdensbilde?

26. februar 19:30-21:30 – 4. økt: Våre daglige valg

Selv om kristne har et nytt liv, kan vi fortsatt være preget av feilaktige tanker og handlinger. Men vi trenger ikke å gi etter for «kjøttet». Hvordan kan kristne velge rett i hverdagen?

4. mars 19:30-21:30 – 5. økt: Kampen om  våre sinn

Hver dag foregår det en åndelig maktkamp om våre sinn! Men en forståelse av hvordan Satan arbeider, og vår fantastiske posisjon i Kristus, vil hjelpe oss til å vinne denne kampen.  

Del C - Bryte  fortidens grep

Gud forandrer ikke vår fortid, men vil sette oss fri fra den. Det gjør vi ved å gripe tak i det Jesus har gjort for oss.

11. mars 19:30-21:30 – 6. økt: Håndtere følelser på en god måte

Følelsene våre preges ofte av hva vi velger å tro. Vi kan bli sårbare for angrep hvis vi ikke takler følelsene våre godt. Jo mer vi overgir oss til det Gud sier er sannheten, jo mindre vil følelsene være et problem for oss.

18. mars 19:30-21:30 – 7. økt: Tilgi av hjertet

Vårt forhold til andre må ha den samme basis som vårt forhold til Gud. Mangel på tilgivelse er ødeleggende i relasjon til både Gud og medmennesker. Ved å lære å tilgi av hjertet settes vi fri fra fortiden og indre smerter. 

25. mars 17:00-22:00 – Stegene til frihet i Kristus

«Stegene til frihet i Kristus» er en systematisk prosess for å avdekke og løse personlige og åndelige problemområder. Dette gjøres ved at vi overgir oss til Gud og står imot den onde (Jak 4,7). Dette kan gjøres i grupper eller individuelt.

1. april 19:30-21:30 – 8. økt: Fornye sinnet 

Vår oppvekst, opplevelser i fortiden og dårlig handlingsmønstre kan føre til «festninger» i våre sinn. Men det finnes strategier for å avsløre disse og fornye vår tankegang.

Del D - Vokse som disippel

Som frie i Kristus trenger vi å fortsette å vokse i modenhet. I denne delen lærer vi hvordan vi står stødig i troen, og hvordan vi relaterer til andre mennesker.

15. april 19:30-21:30 – 9. økt: Vårt forhold til andre 

Gud har kalt oss til å elske vår neste. Et rett forhold til Gud skal føre til et rett forhold til våre medmennesker. 

22. april 19:30-21:30 – 10. økt: Hva skjer videre? 

Vi ser på forskjellen mellom livsmål og ønsker. Guds mål for våre liv er å bli mer lik Jesus. Å innrette livet etter dette livsmålet vil hjelpe oss til et liv i frihet.

Tid og sted

Kurset starter onsdag 22. januar 2020 kl. 19:30 med siste kurskveld onsdag 22. april (se kursprogrammet for detaljer). Er du ny kristen eller ønsker å få en gratis smakebit av kurset, anbefaler vi deg introduksjonskvelden 22. januar. 

Påmelding og kursavgift

Kurset koster kr 700,- og inkluderer undervisningen, maten og kursmateriell på norsk. De to første kveldene er åpne, så det er mulig å melde seg på for å få en smakebit. Påmelding innen søndag 19. januar 2020 og faktura sendes ut etter 2. kurskveld (29. januar). Påmelding via Spond (gruppekode QHJVW), via påmeldingsskjemaet, e-post til post@hamarkirken.no eller ved å ringe eller sende SMS til 40403156.  Vi vil anbefale deltakerne å laste ned Spond på sin mobil siden dette blir brukt til både kommunikasjon og oppmøteregistrering under kurset. Bare ta kontakt om du har spørsmål! 

Hvordan ser en kurskveld ut?

Hver sesjon består av tre undervisningsøkter på 8-15 min. Innimellom er det «tenkepauser» med tid til refleksjon og samtale. Det blir servert kaffe, te og litt å bite i. Stegene til frihet (25. mars) varer noe lenger, derfor blir det servert kveldsmat den kvelden. 

For å få mest mulig ut av kurset, er det lurt å få med seg så mange kvelder som mulig. Men du vil få stort utbytte selv om du må melde avbud en kveld eller to. Stegene til frihet er en hovedkomponent vi anbefaler alle å få med seg. 

Andre ressurser

Det er utviklet en egen mobil-app som er tilgjengelig for iOS og Android (søk etter FIC Course). Her finner du småfilmer og nyttige tilleggsressurser (kun på engelsk).

Dele denne eventen

bottom of page